Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΚΟΝΙΑΣ



ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΚΟΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ  GÜTERSLOH

ΑΓΙΑΣ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
10 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΩΝ
 ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Περίοδος νηστείας, συντριβής και πνευματικής περισυλλογής. Αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Μέγα Σάββατο. Περιλαμβάνει 6 Κυριακές: της Ορθοδοξίας, του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά, της Σταυροπροσκυνήσεως, του Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και των Βαϊων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Μετά το τέλος της Καθαράς Εβδομάδας, που επιδιώκουμε την ολοκληρωτική κάθαρση των ψυχών και των σωμάτων μας, είναι η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, όπου εορτάζουμε τη νίκη της Ορθοδοξίας μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
Μετά την εορτή της Ορθοδοξίας, η αγία μας Εκκλησία όρισε να τιμάται ένας μεγάλος αγωνιστής, ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, που υπήρξε Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης και κατατρόπωσε τους αιρετικούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ
Στο μέσο της Αγίας Τεσσαρακοστής προβάλλεται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου για προσκύνηση, διδαχή και ενίσχυση των πιστών. Το Τίμιο Ξύλο γίνεται πηγή ζωής και αφθαρσίας, χάριτος και ευλογίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ
Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη, τον συγγραφέα της «Κλίμακος», ένα βιβλίο, με το οποίο ζητεί ν’ ανεβάσει τον Χριστιανό από τις μικρότερες και απλούστερες στις μεγαλύτερες και τελειότερες αρετές, σαν ν’ ανεβαίνει κανείς μία σκάλα από τη γη στον ουρανό.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΣ. ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ
Στο τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς πλησιάζουμε περισσότερο προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, εορτάζουμε την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, επειδή υπήρξε υπόδειγμα αληθινής και έμπρακτης μετάνοιας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Πανηγυρική και χαρούμενη μέρα, αφού εορτάζετε η ταπεινή, αλλά και θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ακολούθως, εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, που καταλήγει στην ένδοξη Ανάσταση την Κυριακή του Πάσχα.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ (ΘΕΡΙΝΗ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής 31.03.19 οι δείκτες του ρολογιού μας θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν τέσσερις.


Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
  Εισερχόμαστε πλέον στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής και όπως κάθε χρόνο γνώριμες εικόνες επαναλαμβάνονται. Σαρακοστιανά εδέσματα, διαφημιστικά φυλλάδια για νηστήσιμα φαγητά, πλήθος ομιλιών για την διαδικασία της «δοκιμασίας». Πολλοί θα σπεύσουν να πουν πως ο σωστός χριστιανός αποβάλλει όλα τα πάθη αυτή την περίοδο. Συμβαίνει όμως; Μάλλον όχι. Και αυτό γιατί υπάρχουν τόσα τροφικά υποκατάστατα που καταλήγουν αντί να στερούμαστε να απολαμβάνουμε τη νηστεία, ενώ άλλοι καταφεύγουμε σε διατροφικές υπερβολές προκειμένου να εξαγνισθούμε, χωρίς όμως να σταματούμε να κακολογούμε τον διπλανό μας, να ζηλεύουμε, να προσπερνάμε αυτούς που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας και όμως αρκούμε εγωιστικά να διατρανώνουμε ότι κρέας δεν τρώμε για σαράντα ημέρες. Η χριστιανική μας προοπτική εξαντλείται απλά και μόνο στο πόσο θα νηστέψουμε για να κοινωνήσουμε λόγω της περιόδου ( κάνοντας και εδώ ότι μας αρέσει κατ’ το δοκούν) ενώ για προσευχή, εξομολόγηση, μετάνοια ούτε λόγος. Πολύ ρηχό δεν φαίνεται αλήθεια;
  Η νηστεία είναι όμως κάτι παραπάνω. Ας βρει ο καθένας αυτό που τον βασανίζει, ας απομακρύνει ένα πάθος, μια κακία, να βάλουμε ένα περιορισμό στο στόμα μας, ας στερηθούμε πράγματα που σε εμάς όντως είναι δεδομένα αλλά για κάποιους άλλους είναι ανάγκη και έλλειψη. Ας δοκιμάσουμε να νηστέψουμε μία φορά και στην ψυχή… Ας δώσουμε λοιπόν έμφαση σε έναν προσευχητικό διάλογο που αποβάλλει τον αρνητισμό και μας προωθεί στον Θεό καθότι τότε βιώνουμε την Σαρακοστή και όχι μένοντας φαρισαϊκά σε φαγητά επιτρεπόμενα ή μη.
       
Εσπερινοί της Μεγάλης Τεσσαρακοστής
  Οι κατανυκτικοί Εσπερινοί τελούνται κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγνώμης. Κατανυκτικός λέγεται, διότι ψάλλονται κατανυκτικά τροπάρια από το Τριώδιο, που το περιεχόμενό τους διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας, πένθος, συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών.
  Εσπερινός Συγνώμης λέγεται ο πρώτος από τους κατανυκτικούς αυτός της Κυριακής της Τυροφάγου, διότι στο τέλος της ακολουθίας ο λαός ασπάζεται το Ευαγγέλιο ζητώντας από τον Ιερέα συγγνώμη και στη συνέχεια και μεταξύ τους, ώστε συχωρεμένοι να αρχίσουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
  Χαρακτηριστικό των Εσπερινών αυτών είναι ότι μετά την Είσοδο και το «Εσπέρας Προκείμενον», αλλάζει ο διάκοσμος της Αγίας Τραπέζης και η στολή του Ιερέως. Από πασχαλινή, λόγω της Κυριακής, γίνεται πένθιμη, λόγω της Τεσσαρακοστής (αλλάζουν τα λευκά με πορφυρά – εφ’ όσον τον Χριστό δεν Τον πενθούμε   ως άνθρωπο, αλλ’ ως Βασιλέα Θεό). Στο τέλος του Εσπερινού ψάλλονται τα τροπάρια «Θεοτόκε Παρθένε», «Βαπτιστά του Χριστού…» κ.λ.π και κατακλείονται με την ευχή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου: «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισαί μοι τω σω δούλω. Ναι, Κύριε, Βασιλεύ, δώρισαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν»
  Λέγοντας την, κάνουμε και τρεις μεγάλες μετάνοιες. Ακολουθούν δώδεκα μικρές, ενώ λέμε μυστικώς το: «Ναι Κύριε, Βασιλεύ…» κάνοντας και τέταρτη μεγάλη μετάνοια.

Μετά φόβου Θεού….…. προσέλθετε……..
  Ο Υιός του Θεού δεν ήλθε για να μας δώσει μια αψεγάδιαστη διδασκαλία ή μια όμορφη στάση ζωής αλλά για να προσφέρει ως θυσία για τον άνθρωπο το σώμα και το αίμα Του. Κι αυτό επαναλαμβάνεται διηνεκώς από την Εκκλησία Του, ώστε αυτοί που πιστεύουν σ’ Αυτόν να το κοινωνούν προκειμένου να μετέχουν της επουρανίου βασιλείας. Αυτή είναι η κατάληξη της θείας διδασκαλίας Του και ο πυρήνας της Εκκλησίας Του.
  Η μετάνοια, η εξομολόγηση, η προσευχή και η νηστεία αποτελούν τους τέσσερις πυλώνες που πρέπει να στηρίζεται η πνευματική προετοιμασία για την συμμετοχή μας στην Θεία Κοινωνία. Χωρίς κάποιον από αυτούς η προετοιμασία μας είναι ελλιπής.
  Δυστυχώς, πολλοί χριστιανοί μας (γιατί έτσι τους έμαθαν) οριοθετούν την σχέση τους με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και την εκκλησία σε μια διαδικασία πρωϊνού fast food την Μ. Πέμπτη. Σε μια τέτοια λογική ζητούν να μπει και η Εκκλησία γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Η Θεία Κοινωνία όμως δεν είναι κάτι που το δέχομαι δεισιδαιμονικά ή απλά και μόνο για το καλό, γιατί έτσι μου είπαν, αλλά πράξη συμμετοχή. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι κατευθυνόμενη ή εθιμοτυπική υπόθεση ένα φολκλορικό κατάλοιπο του παρελθόντος. Είναι λαχτάρα, πόθος-έρωτας βιωματική σχέση κάθε ορθόδοξου Χριστιανού. Δεν κοινωνούμε γιατί είμαστε άξιοι, αλλά για να γίνουμε άξιοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι τι να μεταλάβω, δεν σημαίνει να ανοίξω το στόμα μου, για να πάρω κάτι, αλλά σημαίνει όντως να κοινωνήσω, δηλαδή να συμμετάσχω-να νοιώσω-να ψηλαφίσω την Ανάσταση του Κυρίου.
Μην τους αφήνεις να σε φοβίζουν για τον Θεό Σου.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
2019

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ
GÜTERSLOH
(Oststr. 47, 33332 Gütersloh)

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΚΑΘΑΡΑ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ (10.03.19)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
18.00: Κατανυκτικός Εσπερινός «της Συγχωρήσεως».

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (11.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΙΤΗ (12.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (13.03.19)
18.30: Βραδινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (14.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15.03.19)
19.00: Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (17.03.19) (Της Ορθοδοξίας)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
11.15: Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.
18.00: Κατανυκτικός Εσπερινός.

ΔΕΥΤΕΡΑ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (18.03.19)
17.00: Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

ΤΡΙΤΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (19.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΤΕΤΑΡΤΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (20.03.19)
18.30: Βραδινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

ΠΕΜΠΤΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (21.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (22.03.19)
19.00: Ακολουθία Β΄ Χαιρετισμών

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (24.03.19) (Γρηγορίου Αρχ. Θεσσαλονίκης του Παλαμά)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
11.15: Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής.
18.00: Εσπερινός Εορτής του Ευαγγελισμού.

ΔΕΥΤΕΡΑ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (25.03.19) (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) Κατάλυσις Ιχθύος
08.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
17.00: Ακολουθία του Εσπερινού.

ΤΡΙΤΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (26.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΤΕΤΑΡΤΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (27.03.19)
18.30: Βραδινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

ΠΕΜΠΤΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (28.03.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (29.03.19)
19.00: Ακολουθία Γ΄ Χαιρετισμών


 4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (31.03.19) (Σταυροπροσκυνήσεως) 
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
18.00: Κατανυκτικός Εσπερινός & Αγιασμός της πρωτομηνιάς

ΔΕΥΤΕΡΑ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (01.04.19)
17.00: Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

ΤΡΙΤΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (02.04.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΤΕΤΑΡΤΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (03.04.19)
18.30: Βραδινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

ΠΕΜΠΤΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (04.04.19)
17.00: Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (05.04.19)
19.00: Ακολουθία Δ΄ Χαιρετισμών

5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (07.04.19) (Οσίου Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
18.00: Κατανυκτικός Εσπερινός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (12.04.19)
19.00: Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου


6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (14.04.19) (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.


ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΓΙΟΥ ΟΡΕΣΤΗ OELDE
 (Carl-Haver-Platz 7a, 59302  Οelde )

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΚΑΘΑΡΑ)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ (10.03.19)
07.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15.03.19)
17.00: Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (17.03.19) (Της Ορθοδοξίας)
07.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
08.45: Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (22.03.19)
17.00: Ακολουθία Β΄ Χαιρετισμών

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (24.03.19) (Γρηγορίου Αρχ. Θεσσαλονίκης του Παλαμά)
07.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
08.45: Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (29.03.19)
17.00: Ακολουθία Γ΄ Χαιρετισμών

4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (31.03.19) (Σταυροπροσκυνήσεως)
07.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (05.04.19)
19.00: Ακολουθία Δ΄ Χαιρετισμών

5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (07.04.19) (Οσίου Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος)
07.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Ε΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (14.04.19) (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας)
09.00: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.


Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
  Η νηστεία είναι ακόμη παρεξηγημένη έννοια από τους πιστούς. Δυστυχώς εκλαμβάνεται με όποιον τρόπο αρέσει στον καθένα μας και έτσι χάνεται κάθε πνευματική προσέγγιση του σκοπού και του στόχου της. Η νηστεία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται με την φαρισαϊκή άποψη ως ο μοναδικός οδοδείκτης της πορείας προς την βίωση του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου.
  Η νηστεία την περίοδο αυτή είναι αυστηρή και διαφέρει από τη νηστεία της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων. Δηλ. είναι αλάδωτη (δεν τρώμε λάδι), πλην Σαββάτου και Κυριακής. Όλες τις άλλες μέρες τρώμε ξηροφαγία ή αλάδωτα φαγητά. Εννοείται ότι αυτή τη νηστεία την εφαρμόζουν οι υγιείς. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, παίρνουν ευλογία από τον Εξομολόγο, τον Πνευματικό τους και ρυθμίζουν το ζήτημα. Η νηστεία είναι παθοκτόνος και όχι σωματοκτόνος, πρέπει να συνοδεύεται από την ειλικρινή μας μετάνοια, την αυτογνωσία μας, αλλιώς δεν έχει νόημα και γίνεται υποκρισία. Γίνεται ως προετοιμασία για την συμμετοχή μας στα Σωτήρια Πάθη του Χριστού, του Κυρίου μας και στην χαρά της Αναστάσεως.
  Κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή γίνονται οι εξής καταλύσεις: Όποια μέρα κι αν πέσει η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καταλύουμε ψάρι, και των αγίων 40 Μαρτύρων τρώμε λάδι. Επίσης των Βαΐων καταλύεται ψάρι.

Ο Ιερέας της ενορίας Σας είναι πάντοτε στην διάθεσή σας 
για οποιαδήποτε απορία ή επισήμανση.
 
Ο καλοπροαίρετος λόγος σας, μου είναι απαραίτητος καθότι
με βοηθάει στην ποιμαντική μου διακονία.

Σας ευχαριστώ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Ευχή μου η παρουσία σου.
Το βλέμμα σου.
Η προσευχή σου.

Σε περιμένω να ενώσουμε την προσευχή μας.
 Να γίνουμε προσευχή 

  Σημείωση
  Τα κείμενα έχουν παρθεί από την Ενορία του Αγίου Γεωργίου (Νέας Ζωής) Περιστερίου  



 

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ GÜTERSLOH

 

Oststr. 47, 33332 Gütersloh

Τηλ.: +49 178 68 14 514

E-mail: konstvog@yahoo.gr

Facebook: https://www.facebook.com/agioutherapontosgt

Blog: https://agioutherapontosgt.blogspot.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΑΪΟΥ 2024 & ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

  ΜΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΑΪΟΥ 2024 & ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ   ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ( Oststr . 47, 33332 G ü...